Burgerhuizen Groot Lam en Klein Lam

Beschrijving

Diephuis met verhoogde klokgevel in classicerende barokstijl met jaartal 1734 op de gevelsteen in de top.

Heden opgesplitst in twee panden maar naar gevelordonnantie te beschouwen als één geheel met twee bouwlagen en zes traveeën. Bakstenen voorgevel met gebruik van arduin voor het lijstwerk. Bovenverdieping geritmeerd door gekoppelde rechthoekige vensters gevat in platte banden van arduin die doorlopen over de borstweringen met paneelversiering; penanten bovenaan verrijkt met régencemotieven; doorlopende waterlijsten en onderdorpels.

Tweeledige geveltop gemarkeerd door kordons: eerste geleding met vensters met afgeschuinde bovenhoeken in gelijkaardige omlijsting; erboven twee gekoppelde boogvormige zoldervensters verbonden met een oeil-de-boeuf onder een gebogen druiplijst. Bekronend driehoekig pseudo-fronton. Begane grond deels behouden (blauwe hardsteen) (nummer 35) en deels aangepast (nummer 36).

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde