Burgerhuizen Notus-Zuid, Zephur-West, Eurus-Oost en Boreas-Noord

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Een van de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende huizengroepen in Zurenborg wordt gevormd door deze vier kleurrijke art-nouveauburgerhuizen, die samen met het tussenliggende eclectische kantoorgebouw van de Naamlooze Maatschappij voor het bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier als imposant compositorisch geheel werden ontworpen in 1901 door A. Cols en A. Defever.

Grotehondstraat 38-40, 46-48 (Antwerpen)
Een van de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende huizengroepen in Zurenborg wordt gevormd door deze vier kleurrijke art-nouveauburgerhuizen, die samen met het tussenliggende eclectische kantoorgebouw van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier als imposant compositorisch geheel werden ontworpen in 1901 door A. Cols en A. Defever.