Eclectisch burgerhuis

Gemeente Lokeren
Deelgemeente Lokeren
Straat Grote Kaai
Locatie Grote Kaai 5 (Lokeren)

Grote Kaai 5, Lokeren (Oost-Vlaanderen)

Huis in eclectische stijl met gecombineerde lijst- en schoudergevel, naar ontwerp van architect Joseph van Bogaert, 1913 gedateerd in cartouche.

Typologieburgerhuizen
Stijleclecticisme
Dateringvóór WO I

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het eclectisch burgerhuis aan de Grote Kaai. Het gebouw is gelegen in de als stadsgezicht beschermde stadskern van Lokeren.

Huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

van dit intact en zeer verzorgd burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, ontworpen in 1913 door architect J. Van Bogaert en gekenmerkt door een kleurrijk bak- en hardstenen parement met renaissancetopgevel, gevarieerde venstervormen en verzorgd houtsnijwerk en smeedwerk met typische renaissancemotieven.