Eclectische meergezinswoning

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Half vrijstaande meergezinswoning, volgens een jaartalsteen op de tweede verdieping in 1912 opgetrokken voor de uit Borgerhout afkomstige melkverkoper Jozef Lodewijk Daems-Van Lommel. Hoewel de kadastrale leggers niet eenduidig zijn, kunnen gelijkenissen in vormgeving, materiaalgebruik en ornamentele detaillering bevestigen dat het woonhuis samen met de ruimere omgeving van het Muggenbergveld ontwikkeld is door de "Naamloze Maatschappij Borgerhout Uitbreiding", die de gronden aankocht van baron Alfred De bonhome-Cogels.

Herentalsebaan 54 (Antwerpen)