Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Tuin augustijnenklooster

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Augustijnenklooster: tuin

Beschrijving

De bescherming als stadsgezicht betreft de overblijfsels van de tuin bij het voormalige augustijnenklooster met enkele oude bomen, onder meer een Japanse notenboom, die waarschijnlijk deel uitmaken van de kloostertuinbeplanting uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Waarden

De onmiddellijke omgeving van de Japanse notenboom, restant van de voormalige tuin van het augustijnenklooster, is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemene belang gevormd door de:

artistieke waarde, wetenschappelijke waarde

Het afgebakende gebied vormt niet alleen de vitale ruimte van de als monument aangeduide boom, maar herbergt nog enkele oude, waardevolle bomen, met name paardenkastanje (Aesculus hippocastanum), een hemelboom (Ailanthus altissima) en een haagbeuk (Carpinus betulus).

Kloostertuin van de augustijnen

Danebroekstraat (Tienen)
Overblijfsel (9 are 13 centiare) van een voormalige kloostertuin met enkele oude bomen, onder meer een ginkgo.