Herenhuis

Geografisch pakket Lokeren

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het voormalig herenhuis met Moors aandoende stucversiering. Het gebouw is gelegen in de als stadsgezicht beschermde stadskern van Lokeren.

Huis Kerkstraat 27-29 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

vroeger herenhuis met een uitzonderlijke voorgevel met Moors aandoende stucversiering die op de bovenverdieping bewaard bleef en gekarakteriseerd wordt door hoge rechthoekige vensters gevat in versierde, kwarthol geprofileerde omlijstingen met uitgewerkte sluitsteen, voluutvormige vleugelstukken met bloemenslingers, drielobbige waterlijst met bloemstukbekroning en pinakels.

Herenhuis

Kerkstraat 27-29 (Lokeren)
Herenhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van vier traveeën uit de tweede helft van de 19de eeuw met Moorse indruk. Alleen de bovenverdieping en puilijst op consoles bleven bewaard.