Eclectisch herenhuis ontworpen door E. Van Hoecke-Peeters

Geografisch pakket Lokeren

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het eclectisch herenhuis ontworpen door Emile Van Hoecke-Peeters. Het gebouw is gelegen in de als stadsgezicht beschermde stadskern van Lokeren.

Waarden

Herenhuis Kerkstraat 33-35 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

vrij intact eclectisch herenhuis met vooral neoclassicistische inslag, gebouwd in 1900 door architect E. Van Hoecke-Peeters en gekarakteriseerd door een rijkelijk versierde bak- en hardstenen gevel met bossage en imposante poort en deuren op de begane grond en geaccentueerde erker, omlijste bovenvensters en een zwaar hoofdgestel.

Kerkstraat 35 (Lokeren)
Eclectisch herenhuis met neoclassicistische inslag van vijf traveeën en drie bouwlagen, in 1900 gebouwd naar ontwerp van architect Van Hoecke-Peeters voor de heer Stanislas Cock-Cruyt.