Hotel Clemmen

Straat Veldstraat
Locatie Veldstraat 82 (Gent)
Alternatieve naam Museum A. Vander Haeghen

Hotel Clemmen met katoendrukkerij en pakhuis

Veldstraat 82, Gent (Oost-Vlaanderen)

Prachtig 18de-eeuws hotel, op de plaats van het romaans steen "met de twee torens", vermoedelijk in 1746 opgericht naar ontwerp van architect David 't Kindt, in 1771 door zijn weduwe verkocht aan J. Clemmen.

Beschrijving

Het 18de-eeuwse Hotel Clemmen, heden gekend als museum A. Vander Haeghen, is beschermd als monument. De achtergebouwen zijn niet mee opgenomen in de bescherming.

Waarden

Het Hotel Vander Haeghen met uitsluiting van de achtergebouwen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige waarde:

in casu geschiedkundige waarde: