Landhuis La Maison Blanche met park

Deelgemeente Mariakerke
Straat Henri Storystraat, Groenestaakstraat
Locatie Groenestaakstraat, Henri Storystraat 2, Henri Storystraat 4, Henri Storystraat 6 (Gent)

Henri Storystraat 2-6, Gent (Oost-Vlaanderen)

Het landhuis La Maison Blanche werd als buitenplaats gebouwd door architect Wilbrant in 1860 in neoclassiciserende stijl met decoratieve detaillering. Het landhuis ligt in een aan de twee straatzijden omgracht landschapsparkje waarin zich een serpentinevijver met sierlijke bruggetjes en slingerpaadjes en een oranjerie met nog aanwezige oranjebomen bevinden.

Beschrijving

Het landhuis La Maison Blanche met park, gelegen langs de Henry Storystraat te Mariakerkerke, is beschermd als monument. De recentere woning in het noorden van het park maakt geen deel uit van de bescherming.

Waarden

Het kasteeltje La Maison Blanche met tuin is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als buitenplaats gebouwd door architect Wilbrant in 1860 in neoclassiciserende stijl met decoratieve detaillering, gelegen in een aan de twee straatzijden omgracht landschapsparkje waarin een serpentinevijver met sierlijke bruggetjes en slingerpaadjes en oranjerie met nog aanwezige oranjebomen.