Stedelijke Meisjesschool 21 en Stedelijke Kindertuin 19

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Gemeenteschool en stedelijke kindertuin, ontworpen in 1900-1905 door stadsbouwmeester A. Van Mechelen en van start gegaan in 1909. Het gaat om een volledig inpandig schoolgebouw, dat het gehele binnenterrein achter de huizenrijen van de Kasteel-, de Verschansing- en de Leopold De Waelstraat inneemt.

Lagere Meisjesschool 21 en Kindertuin 19

Kasteelstraat 17, Verschansingstraat 29, 43 (Antwerpen)
Gemeenteschool en stedelijke kindertuin, ontworpen in 1905 door stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen en van start gegaan in 1909. Het gaat om een volledig inpandig schoolgebouw, dat het gehele binnenterrein achter de huizenrijen van de Kasteel-, de Verschansing- en de Leopold De Waelstraat inneemt.