Burgerhuis met traditionele kern

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Voorheen burgerhuis met traditionele, minstens tot de 17de eeuw opklimmende kern, in neoclassicistische stijl aangepast met een lijstgevel tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Uitgebreid en ingrijpend gerenoveerd tot kantoor- en wooncomplex naar ontwerp van architect A. Michiels uit 1985.

Keizerstraat 20-22 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis, tot deze vorm aangepast in opdracht van de heer Du Mortier-Bavais, naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1856. Het betrof de ingrijpende verbouwing van twee traditionele panden die minstens opklimmen tot de 17de eeuw, vermoedelijk in oorsprong diephuizen. Uitgebreid en ingrijpend gerenoveerd tot kantoor- en wooncomplex naar ontwerp van architect A. Michiels uit 1985.