Burgerhuis ontworpen door Ch. Van Driessche

Woningen

Het burgerhuis Koningin Astridlaan 38 is beschermd als monument.

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als burgerhuis van 1907, ontworpen door architect Charles Van Driessche in een ensemble van zeven woningen in de Sint-Pietersstationwijk.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als realisatie van architect Charles Van Driessche van 1907 en kenmerkend voor zijn eigen eclectische, op de Normandische vakwerkbouw geïnspireerde stijl.

artistieke waarde

van deze eclectische gevel met Art Nouveau-inslag, onder meer op de volledig beglaasde bel-etage met ijzeren penanten en uitgewerkte balkonconsoles, de origineel behouden ordonnantie, materialen, binnenstructuur en afwerking.

Ensemble van burgerhuizen ontworpen door Ch. Van Driessche

Blankenbergestraat 41-45, Koningin Astridlaan 36-38, 76-78, 94-106, 36A-H (Gent)
In zijn geheel ontworpen architecturaal ensemble met art-nouveau-inslag bestaande uit vijf rij- en twee hoekhuizen naar ontwerp van architect Ch. Van Driessche van 1907. Gevarieerde bak- en natuurstenen gevels met drie bouwlagen en alternerende overkragende kroonlijsten en puntgevels geïnspireerd op de Normandische vakwerkbouw, onder zadeldaken.