Beschermd monument

Burgerhuis met rococogevel

Besluiten

Empirepomp, woning, gildehuis, woning De Grote Steur en burgerhuis Timmermans met geheel Groentenmarkt
definitieve beschermingsbesluiten: 09-06-1995  ID: 2909

De voormalige Kantoorboekhandel – Drukkerij Timmermans met rococogevel is beschermd als monument.

Waarden

Het huis Kantoorboekhandel – Drukkerij Timmermans is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als bepleisterde rococoklokgevel van 1746 met rijk versierde geveltop met rocailles rond de omlijste oeil-de-boeuf, de arduinen deuromlijsting met ijzeren waaier en dito balkon erboven;
Van het behouden winkelinterieur met kamerhoge houten wandkasten met schuifjes en grote toog, daterend van 1941.

Is de bescherming van

Kortemunt 5 (Gent)
Drie traveeën, drie bouwlagen en zadeldak. Rococo-klokgevel gebouwd in 1746. Witgeschilderde en bepleisterde gevel boven arduinen pui.