Parochiekerk Sint-Jozef en Sint-Antonius van Padua: orgel

Gemeente Zele
Straat Heikant
Locatie Heikant zonder nummer (Zele)

Parochiekerk Sint-Jozef en Sint-Antonius van Padua

Heikant zonder nummer, Zele (Oost-Vlaanderen)

Parochiekerk Sint-Jozef en Sint-Antonius van Padua, met Van Peteghemorgel beschermd als monument bij M.B. van 07.02.1980. De kerk wordt aan de linkerzijde geflankeerd door de pastorie en rechts door de voormalige onderpastorie en het parochiaal centrum.

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het orgel door Van Peteghem (vermoedelijk Lambert-Corneille (1779-1855) en Pierre-Charles (1776-1852)) in de parochiekerk Sint-Jozef en Sint-Antonius van Padua.

Waarden

Het orgel in de Sint-Jozef en -Antoniuskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: