Atelier Mion-Mosaique d'Art

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Atelier van het in 1880 mozaïekbedrijf “Mosaïque d’Art Mion”, in zijn huidige vorm opgetrokken in 1932 door Dom. Mion, naar een ontwerp uit 1931. In het nieuwbouwproject werd een bestaande, langgerekte constructie geïntegreerd. De fraaie mozaïekfries met de firmanaam en -logo, stilistisch omstreeks 1900 te dateren, stamt wellicht van een vroegere vestiging.

industrieel-archeologische waarde

Lange Lozanastraat 11 (Antwerpen)
Atelier van het in 1880 mozaïekbedrijf “Mosaïque d’Art Mion”, in zijn huidige vorm opgetrokken in 1932 door Dominique Mion, naar een ontwerp uit 1931. In het nieuwbouwproject werd een bestaande, langgerekte constructie geïntegreerd. De fraaie mozaïekfries met de firmanaam en -logo, stilistisch omstreeks 1900 te dateren, stamt wellicht van een vroegere vestiging.