Ensemble burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Ensemble van oorspronkelijk twaalf burgerhuizen in neoclassicistische stijl, in zes opeenvolgende fasen opgetrokken tussen 1909 en 1912. Bouwheer en uitvoerder was de aannemer Martin Brouwers, voor twee bouwfasen goed voor de helft van de woningen leverden de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié het ontwerp.

Robert Molsstraat 24-28, 32-34, 38-44, 54 (Antwerpen)
Ensemble van oorspronkelijk twaalf burgerhuizen in neoclassicistische stijl, in zes opeenvolgende fasen opgetrokken tussen 1909 en 1912. Bouwheer en uitvoerder was de aannemer Martin Brouwers, voor twee bouwfasen goed voor de helft van de woningen leverden de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié het ontwerp.