Villa kasteel Ertbrugge

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Vrijstaande villa in een pittoreske eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-kenmerken, daterend van 1908. Opdrachtgevers waren Louise-Anne Bosschaert en René Philippe Van de Werve de Vorsselaer, die net het kasteel Ertbrugge hadden geërfd van Louise-Annes moeder Eulalie Bosschaert-du Bois, die in 1907 overleed. Het is opgetrokken schuin tegenover en naar model van de uit 1891 daterende portierswoning van het kasteel Venneborg, gesitueerd aan de overzijde van de Schotensesteenweg die beide kasteeldomeinen van elkaar scheidde.

Schotensesteenweg 248 (Antwerpen)