Hoekcomplex ontworpen door Geo Henderick

Straat Groot-Brittanniëlaan, Godshuizenlaan
Locatie Godshuizenlaan 161, Godshuizenlaan 163, Groot-Brittanniëlaan 1, Groot-Brittanniëlaan 3, Groot-Brittanniëlaan 3A, Groot-Brittanniëlaan 5, Groot-Brittanniëlaan 7 (Gent)

• 4.01/44021/538.1
  • 4.01/44021/852.1

Groot-Brittanniëlaan 1-3, 3A, 5-7, Godshuizenlaan 161-163, Gent (Oost-Vlaanderen)

Als architectonisch geheel ontworpen hoekcomplex met de Godshuizenlaan in een expressionistische baksteenarchitectuur aansluitend bij de Amsterdamse School, gesigneerd "Geo Henderick, architecte, Gand", volgens bouwaanvraag van 1928. Huizenblok met drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien) met parabolische dakkapellen.

Het hoekcomplex is beschermd als monument.

De huizen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als belangrijk ensemble in expressionistische baksteenarchitectuur, aansluitend bij de Amsterdamse School, ontworpen door architect Geo Henderick in 1928.

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als meest kwaliteitsvol, tot in de details verzorgd en door zijn uitzonderlijke gebogen vormgeving opmerkelijk, nog gaaf bewaard werk uit de tweede periode van architect Geo Henderick.