Villa Les Gnomes

Gebouwen van architect Geo Henderick

De villa Les Gnomes is beschermd als monument.

De villa Les Gnomes is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als voorbeeld van een landelijke villa uit de tweede periode van het oeuvre van architect Geo Henderick, gerealiseerd in een eigen zakelijke doch volplastische stijl, aansluitend bij de Amsterdamse School en verzorgd in alle details met typische parabolische elementen, koepelende dakvormen, decoratieve gnoomfiguren bij de ingangsportiek en de in art-decoletters uitgevoerde huisnaam. De perfecte integratie in de omgeving draagt in grote mate bij tot zijn beeldbepalende waarde.

historische waarde

als intact behouden landelijke villa van 1932 ontworpen door architect Geo Henderick en naar verluidt de eerste villa in de nieuwe verkaveling van het kasteelpark van het zogenaamde Carelshof.

Villa Les Gnomes

Gustaaf Carelshof 4 (Gent)
Naar verluidt de eerste villa in de nieuwe verkaveling van het kasteelpark van het Carelshof, opgetrokken naar ontwerp van architect G. Henderick en daterend van circa 1930.