Begraafplaats van Merksem

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

De begraafplaats ten noorden van de Van Heybeeckstraat werd aangelegd in 1924-1925 op het oostelijke deel van de tuin van de Villa Joossens. De interbellumbegraafplaats wordt gekenmerkt door het monumentale hekwerk aan de straat, door de talrijke kwaliteitsvolle hardstenen grafmonumenten en door de hoge coniferen en taxussen die de onregelmatige, begraasde grafvelden beschaduwen.

Van Heybeeckstraat (Antwerpen)

Is de omvattende vaststelling van

Gedenksteen Eerste Wereldoorlog

Op bakstenen sokkel geplaatste gebeeldhouwde hardstenen gedenksteen met onderaan leeuwenfiguur, overgebracht van het oude, in 1944 verwoeste gemeentehuis van Merksem.