Hoeve Waarschoot

Gemeente Waarschoot
Straat Arisdonk
Locatie Arisdonk 18 (Waarschoot)

Hoeve Waarschoot

Arisdonk 18, Waarschoot (Oost-Vlaanderen)

Achterin gelegen voormalig boerenhuis, oorspronkelijk meergezinswoning, op begraasd erf, vermoedelijk opgetrokken voor 1580 in vakwerk en in die periode versteend met integratie van stijl- en regelwerk.

De voormalige Hoeve Waarschoot, meer bepaald het woonhuis, is beschermd als monument.

Waarden

De voormalige hoeve Waarschoot is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als een zeldzaam voorbeeld van een boerenhuis opgetrokken in vakwerkbouw, versteend circa 1580, doch met behoud van het houten skelet van de oorspronkelijke constructie, in de loop van de tijd verder verbouwd tot een harmonisch geheel met goed bewaard interieur.

in casu documentaire waarde: