Villa Matthys

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen

Beschrijving

Villa in cottagestijl in opdracht van Bernard Matthys naar ontwerp uit 1932 van architect G. Traets. De opdrachtgever was werkzaam als beheerder bij de Antwerpse Naamloze Vennootschap J. Van Looy & Cn. Bij de aanvang van de bouwwerken was het uiteinde van het perceel nog ingenomen door de landbouwhal, een restant van de Wereldtentoonstelling. In 1945 is de woning achteraan gedeeltelijk heropgebouwd nadat het zwaar beschadigd was door een V1- of V2-inslag.

Villa Matthys

Vlaamsekunstlaan 3 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl in opdracht van Bernard Matthys naar ontwerp uit 1932 van architect Gerard Traets. De opdrachtgever was werkzaam als beheerder bij de Antwerpse Naamloze Vennootschap J. Van Looy & Cn. Bij de aanvang van de bouwwerken was het uiteinde van het perceel nog ingenomen door de landbouwhal, een restant van de Wereldtentoonstelling. In 1945 is de woning achteraan gedeeltelijk heropgebouwd nadat het zwaar beschadigd was door een V1- of V2-inslag.