Hoeve Blondeel: boerenwoning

Gemeente Wichelen
Straat Hulst
Locatie Hulst 48 (Wichelen)

Hoeve Blondeel

Hulst 48, Wichelen (Oost-Vlaanderen)

Voormalige hoeve, ingeplant ten oosten van de Dries, met als monument beschermd boerenhuis bij ministerieel besluit van 13.09.1996. Voormalige hoeve, ingeplant ten oosten van de Dries.

De boerenwoning van de Hoeve Blondeel is beschermd als monument.

Waarden

Boerenhuis Hoeve Blondeel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als enige goed bewaarde oude landelijke bewoning rond de dries, opklimmend tot de 17de eeuw, in zijn huidige vorm nog daterend van 1786 met behouden interieur met oude balklagen met zware versierde moerbalken, 18de-eeuwse paneeldeuren en een stucplafond en schouwboezem, versierd met geprofileerde lijsten en een guirlande.