Teksten van Parochiekerk Sint-Joris: orgel

Parochiekerk Sint-Joris: orgel ()

De bescherming als monument betreft het orgel in de Sint-Joriskerk.

Orgel in de Sint-Joriskerk te Sint-Joris-Winge.

Het orgel is gebouwd in 1840 door Th. Smet en H. Vermeersch uit Duffel. Het vorige orgel werd in 1842 verkocht aan de Sint-Mattheuskerk te Meensel-Kiezegem. Er gebeurde bijna geen transformaties aan het orgel, alleen werden verschillende registers uitgeschakeld of uitgenomen.

Bibliografie

• FAUCONNIER A. & ROOSE P. 1977: Het historisch orgel in Vlaanderen deel II b -Brabant arrondissement Leuven, Brussel, p. 515-519.
  • Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000661, Orgel Sint-Joriskerk, beschermingsdossier, doos 57.15 map 6460.