Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes met hek

Beschrijving

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is beschermd als monument. De bescherming omvat de kapel en de flankerende omheining met smeedijzeren hekwerk.

Waarden

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes met flankerend hek is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is een karakteristieke neogotische bakstenen kapel gebouwd in 1888 naar ontwerp van de Nevelse architect Joseph Vanden Heuvel, gestoffeerd en ingericht in neogotische stijl door het atelier van Th. Janssens met kleurrijke muur- en gewelfschildering, een kunstig beschilderd altaar en een Onze-Lieve-Vrouwbeeld.

historische waarde

De neogotische kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is gebouwd in 1888 in opdracht van de toenmalige Nevelse burgemeester L. Mulle de Terschueren naar ontwerp van architect J. Vanden Heuvel.

Biebuyckstraat (Deinze)
De kapel werd opgericht in 1888 in opdracht van de toenmalige burgemeester van Nevele, naar ontwerp van architect Joseph Vandenheuvel. De kapel wordt geflankeerd door gebogen smeedijzeren hekken op arduinen voetstuk tussen bakstenen pijlers met een hardstenen bekroning. De neogotische bakstenen kapel is twee traveeën diep met een driezijdige apsis en wordt afgedekt door een zadeldakje met leien.