Parochiekerk Sint-Catharina: 18de-eeuwse hekpijlers

Gemeente Sint-Niklaas
Straat Dries
Locatie Dries zonder nummer (Sint-Niklaas)

Parochiekerk Sint-Catharina

Dries zonder nummer, Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

Ruime driebeukige kerk omringd door het kerkhof met arduinen hekpijlers uit de tweede helft van de 18de eeuw. Op de noordwestelijke hoek, een oorlogsgedenkteken.

De bescherming als monument omvat de arduinen pijlers aan de ingang van het kerkhof.

Het beschermingsdossier motiveert de historische waarde van de arduinen pilasters aan de ingang van het kerkhof als volgt: als hekwerkpylonen uit het laatste kwart van de 18de eeuw, bloksgewijs opgevat en met vazen versierd.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000701, Dorpskom (VAN DEN BOSSCHE H., 1983).

Waarden

De arduinen pilasters aan de ingang van het kerkhof is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: