Burgerhuis ontworpen door F. Van Goethem

Art nouveauwoning ontworpen door Ferdinand Van Goethem

De bescherming als monument omvat de art-nouveauwoning naar ontwerp van Ferdinand Van Goethem.

Art nouveau woning is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als rijwoning van 1904 in art nouveau opgetrokken naar het ontwerp van architect Ferdinand Van Goethem. Stilistisch is de art nouveau bij deze vrijwel intact bewaarde woning te omschrijven als een nieuw eclecticisme beïnvloed door de architectuur van Paul Hankar en met referenties naar de neo-Vlaamse renaissancestijl. De inbreng van de art nouveau komt tot uiting in een sierlijke behandeling van de gevel en het interieur, geënt op een laat 19de-eeuwse planindeling. Rijk uitgewerkte schouwen, schrijnwerk, plafonds geven het interieur nog meer dan de voorgevel een unieke art nouveau sfeer met Moorse inslag. Ook bij het interieur herinneren elementen aan de neo-Vlaamse renaissancestijl.

Burgerhuis en fabriek ontworpen door F. Van Goethem

Prins Albertstraat 20-22 (Sint-Niklaas)
Rijhuis in art-nouveaustijl, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect F. Van Goethem van 1904. Enkelhuis van drie traveeën met drie bouwlagen.