Landhuis en hoeve 't Toreken: toren

Gemeente Hamme
Locatie Bootdijkstraat 68 (Hamme)
Alternatieve naam Kasteel De Boonpot

Landhuis en hoeve 't Toreken

Bootdijkstraat 68, Hamme (Oost-Vlaanderen)

Voorheen complex van gebouwen gelegen op een omgrachte site binnen een bocht van de Bootdijk nabij de Schelde, heden omheind met muur en restant van walgracht, poorttoegang ten westen. Het links bij het huis aanleunende hoge torentje zou als oudste onderdeel van de constructie kunnen opklimmen tot de 16de eeuw of 17de eeuw

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het torentje horend bij landhuis en hoeve 't Toreken, voormalig kasteel de Boonpot.

Waarden

Het "Torentje" van het Kasteel de Boonpot is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: