Pastorie Sint-Willibrordusparochie

Parochiekerk Sint-Willibrordus, pastorie en ommuurde pastorietuin

De 18de-eeuwse pastorie van de Sint-Willibrordusparochie te Knesselare, is beschermd als monument.

De pastorie is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als pastorie gebouwd in 1779 op de oude, voorheen site van de vroegere pastorie ten noorden achter thans met omringende ommuurde tuin.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als voorbeeld van een l8de-eeuws pastoriegebouw met karakteristieke plattegrond en opstand van een dubbelhuis met twee bouwlagen en met een sobere Lodewijk XVI-voorgevel.

artistieke waarde

als pastorie van 1779 met stijlvolle Lodewijk XVI-voorgevel met pseudo-fronton, omlijst oculus met guirlande en jaartal op de fries en sober maar behouden l8de-eeuwse plattegrond en interieur met onder meer een Lodewijk XVI-schouw met stucguirlandes.

Pastorie Sint-Willibrordusparochie met tuin

Drieselken 1 (Aalter)
Voorheen omgracht terrein met rode beukendreef naar de Kloosterstraat. Heden nog achterin gelegen gebouw in ommuurde, aangelegde tuin, palend aan het kerkhof. Imposant ijzeren toegangshek ten oosten van de kerk.