Semi-gesloten hoeve

Gemeente Zwalm
Straat Biestmolenstraat
Locatie Biestmolenstraat 3 (Zwalm)

Semi-gesloten hoeve

Biestmolenstraat 3, Zwalm (Oost-Vlaanderen)

Semi-gesloten hoeve gelegen aan de splitsing van de Zwalm en de Peerdestokbeek. Erftoegang met ijzeren hek ten zuiden aan de straatzijde. Hoevegebouwen oorspronkelijk met gewitte gevels op gepikte plint onder zadeldaken (pannen), restauratie aan de gang.

Beschrijving

De bescherming van de semi-gesloten hoeve als monument omvat de stal met inrijpoort, het woonhuis met aanpalende inrijpoort, de schuur en de kleine stal.

Waarden

De hoeve, meer bepaald de stal met inrijpoort, het woonhuis met aanpalende inrijpoort, de schuur en de kleine stal, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: