Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Opdracht: orgel, doksaal en portaal

Gemeente Ninove
Straat Okegem-Dorp
Locatie Okegem-Dorp 1A (Ninove)

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Opdracht

Okegem-Dorp 1A, Ninove (Oost-Vlaanderen)

Neoclassicistische kerk van 1842 gelegen ten zuidoosten van de dorpskom; het omringend kerkhof is vervangen door een plantsoentje (ten noorden) en een parking (ten zuiden). Van de vroeg-gotische kerk uit de 13de eeuw is enkel de toren overgebleven, heden geïntegreerd in de westgevel.

Beschrijving

Het orgel, doksaal en portaal van de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Opdracht zijn beschermd als monument.

Waarden

Het orgel, het doksaal en het portaal van de Onze-Lieve-Vrouwkerk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.