Parochiekerk Sint-Egidius

Gemeente Dilbeek
Straat Brusselstraat
Locatie Brusselstraat (Dilbeek)
Alternatieve naam Parochiekerk Sint-Gillis

Brusselstraat zonder nummer, Dilbeek (Vlaams-Brabant)

Georiënteerde classicistische parochiekerk van 1771 – 1776 naar ontwerp van architect Bernard Thibaut; de laatgotische westtoren van circa 1600 bleef bewaard.

Beschrijving

De parochiekerk Sint-Egidius of Sint-Gilliskerk is beschermd als monument, in de staat waarin zij zich bevond voor 20 februari 1945, de datum waarop ze geteisterd werd door een vliegende bom.

Waarden

De Sint-Gilliskerk is beschermd als monument, in de staat waarin zij zich bevond voor 20 februari 1945, de datum waarop zij geteisterd werd door een vliegende bom, omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu geschiedkundige waarde

in casu oudheidkundige waarde