Flandria Palace Hotel

Straat Koningin Maria Hendrikaplein
Locatie Koningin Maria Hendrikaplein 2 (Gent)

Koningin Maria Hendrikaplein 2, Gent (Oost-Vlaanderen)

Voormalig "Flandria Palace Hotel", heden burelen van de N.M.B.S., gebouwd als hotel met 600 kamers voor de wereldtentoonstelling van 1913, in 1912 naar ontwerp van architect J. Van den Hende. Monumentaal hoekcomplex begrensd door de Prinses Clementinalaan, het Koningin Maria Hendrikaplein en de Koningin Astridlaan.

Beschrijving

Het voormalige Hotel Flandria Palace ontworpen door J. Van den Hende te Gent, is beschermd als monument.

Waarden

Het voormalige Hotel Flandria Palace is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als voormalig hotel gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1913 naar ontwerp van architect J. Van den Hende in beaux-arts traditie vermengd met gestileerde motieven met late art nouveaureminiscenties.