Physiologisch Instituut

Rommelaere Instituut en Fysiologisch Instituut

Het voormalige Physiologisch Instituut is beschermd als monument.

Waarden

Het voormalige Fysiologisch Instituut is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde, wetenschappelijke waarde

van het gebouw, samen met de overige instituten van de Bijloke ontworpen door ingenieur architect Louis Cloquet in 1898.
De artistieke waarde van het gebouw ligt hier vooral in sobere neogotische vormgeving met opvallende inkomportiek en kleurrijke afwerking van de pilasters met geglazuurde terracotta lantaarntjes en vorstkammen. Het interieur behoudt onder meer een laboratorium, auditorium met spitstongewelf, overkoepelde gangen met bewaarde wandkasten en een houten trap.

Apotheekstraat (Gent)
Het voormalige Physiologisch Instituut werd in eclectische stijl, met voornamelijk neogotische inslag, ontworpen door architect Louis Cloquet vanaf 1898. Het complex omvat soberdere vleugels met twee en één bouwlaag.