Jezuïetencollege: verbindingsvleugel

Jezuïtenklooster: achtergebouwen

Beschrijving

De voormalige verbindingsvleugel van het Jezuïetencollege met de kerk, gelegen achter de panden Voldersstraat 5 en 7, is beschermd als monument.

De achtergebouwen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde, wetenschappelijke waarde

als oorspronkelijk deel van het 17de-eeuwse gebouwencomplex van het Gentse Jezuïetenklooster, opgetrokken tussen 1623 en 1633 in de traditionele bak- en zandsteenarchitectuur met binnenin behoud van decoratief uitgewerkte stucgewelven, deuromlijstingen, trappenhuis en haarden.

Jezuïetencollege

Voldersstraat 3 (Gent)
Complex in renaissancistische en barok-getinte stijl geschikt rondom een rechthoekige binnenplaats. Barokgetinte straatgevel van twaalf traveeën met twee bouwlagen en een zadeldak met vier dakkapellen. Binnenplaats met drie grote vleugels vermoedelijk daterend van de eerste helft van de 17de eeuw, behalve de noordvleugel, en een klein paviljoen ten oosten.