Conciërgewoning van het kasteel van Vrekkem

Gemeente Ninove
Deelgemeente Meerbeke
Straat Nieuwstraat
Locatie Nieuwstraat 1 (Ninove)

Nieuwstraat 1, Ninove (Oost-Vlaanderen)

Horend bij het zogenaamde "Kasteel van Vrekkem". Neogotische achter- en zijgevels met sierankers, uit het vierde kwart van de 19de eeuw, aangebouwd tegen de kern uit de eerste helft van de 19de eeuw.

De conciërgewoning van het kasteel van Vrekkem is beschermd als monument.

Waarden

Nieuwstraat 1 - hoek Halsesteenweg is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

De voormalige conciërgewoning van het Kasteel van Vrekkem, drie traveeën breed en twee bouwlagen hoog, geplaatst onder zadeldak, met neogotische als trapgevel uitgewerkte zijgevels en sierankers uit het laatste kwart van de 19de eeuw, aangebouwd tegen een kern uit de eerste helft van de 19de eeuw waarvan nog een eenvoudige bepleisterde voorgevel met rondboogdeur en -vensters getuigt.