Beschermd cultuurhistorisch landschap

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven-Smarten met omgeving

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Kapel Onze-Lieve-Vrouw-van-Zeven-Smarten met omgeving

Beschrijving

De bescherming als landschap omvat de neogotische Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smartenkapel in het gehucht Heikant en de halfcirkelvormige aanplanting (14 are) van beuken en gekandelaarde linden rond de bedevaartskapel. In 1980 werd de kapel als monument beschermd.

Waarden

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten met haar omgeving is beschermd als landschap omwille van het algemeen belang gevormd door de:

esthetische waarde

Is de omvattende bescherming van

Beplanting rond de Kapel Onze-Lieve-Vrouw-van-Zeven-Smarten

Steenweg op Wezemaal (Rotselaar)
Neogotische bedevaartskapel van 1840 gebouwd ter vervanging van een 17de-eeuwse kapel; kapel met halfcirkelvormige aanplanting (14 are) van beuken en gekandelaarde linden; aanleg bepaald door getallensymboliek en bedevaartsritueel.

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten

Neogotische kapel met crypte onder het koor, gebouwd rond 1840, gelegen op een halfcirkelvormig beboomd perceel afgezet door pijlerkapellen met kruiswegstaties.