Schandpaal

Gemeente Zwalm
Straat Wijlegem
Locatie Wijlegem zonder nummer (Zwalm)

Schandpaal

Wijlegem zonder nummer, Zwalm (Oost-Vlaanderen)

Voor het kerkhof van de Sint-Margarethakapel, schandpaal heropgebouwd in 1775 met ter plaatse aangetroffen fragmenten van een arduinen schandpaal uit de 16de of 17de eeuw.

Beschrijving

De schandpaal voor de Sint-Margarethakapel en het kerkhof te Sint-Denijs-Boekel, is beschermd als monument.

Waarden

De schandpaal voor de kerkhofmuur bij de Sint-Margarethakapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

van een 16de-/17de-eeuwse kalkstenen schandpaal, heropgebouwd met fragmenten die ter plaatse werden aangetroffen.