Moelandkasteel: landhuis

Gemeente Sint-Niklaas
Locatie Hospitaalstraat 19 (Sint-Niklaas)
Alternatieve naam Sint-Antoonklooster-rusthuis

Moelandkasteel

Hospitaalstraat 19, Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

Het Masteel bestaat uit een hoofdgebouw, parallel met de straat, met een gekasseide voorkoer met kunstig smeedijzeren afsluithek in classisitische stijl en geflankeerd door twee haakse vleugels. De Engelse tuin wordt grotendeels ingenomen door hospitaal en verpleegstersschool Maria Middelares.

Beschrijving

Het kasteel Sint-Antoon, ook gekend als kasteel Moeland, langs de Hospitaalstraat te Sint-Niklaas is beschermd als monument.

De gekasseide voorkeur en het hek dat de zijvleugels van het kasteel verbindt werden in 1999 beschermd als monument.

Het kasteel Sint-Antoon (Moeland) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.