Hoeve met losse bestanddelen: hekkens met borstwering

Beschermd monument van 23-07-1986 tot heden

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Zomergem
Deelgemeente Zomergem
Straat Rostraat
Locatie Rostraat 6 (Zomergem)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/44080/106.1
  • OO002314

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Geen afbeelding beschikbaar

Hoeve met losse bestanddelen

Rostraat 6, Zomergem (Oost-Vlaanderen)

Deels omgrachte hoeve met losse bestanddelen. Over de walgracht aan de straatkant: middenin, een gietijzeren voetgangersbrugje met leuningen en hekje, links daarvan een brede gekasseide brug met gietijzeren leuningen en openzwaaiend hek aan zuilvormige ijzeren hekpijlers. Voortuin links opzij afgesloten door ijzeren hekwerk.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

De hekkens met borstwering die toegang geven tot het erf van de hoeve zijn beschermd als monument. Het woonhuis en de dwarsschuur werden in hetzelfde besluit afzonderlijk beschermd als monument. De onmiddellijke omgeving van het woonhuis is beschermd als dorpsgezicht. Het woonhuis maakt geen deel uit van deze bescherming als dorpsgezicht.

Waarden

De hekkens met borstwering die toegang geven tot het terrein zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.