Hoeve met losse bestanddelen: dwarsschuur

Gemeente Zomergem
Straat Rostraat
Locatie Rostraat 6 (Zomergem)

Hoeve met losse bestanddelen

Rostraat 6, Zomergem (Oost-Vlaanderen)

Deels omgrachte hoeve met losse bestanddelen. Over de walgracht aan de straatkant: middenin, een gietijzeren voetgangersbrugje met leuningen en hekje, links daarvan een brede gekasseide brug met gietijzeren leuningen en openzwaaiend hek aan zuilvormige ijzeren hekpijlers. Voortuin links opzij afgesloten door ijzeren hekwerk.

Beschrijving

De dwarsschuur van de hoeve is beschermd als monument. Het woonhuis en de hekkens met borstwering die toegang geven tot het terrein werden in hetzelfde besluit afzonderlijk beschermd als monument. De onmiddellijke omgeving van het woonhuis is beschermd als dorpsgezicht. Het woonhuis maakt geen deel uit van deze bescherming als dorpsgezicht.

Waarden

De dwarsschuur, horend bij de woning, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: