Watermolen

Gemeente Wichelen
Locatie Watermolenstraat 28 (Wichelen)
Alternatieve naam Waelemolen of Van Hauwermeirenmolen

Molenaarshuis met watermolen

Watermolenstraat 28, Wichelen (Oost-Vlaanderen)

Molenaarshuis met aanpalende watermolen, de Waelemolen en ook Van Hauwermeirenmolen genaamd, gelegen op de Molenbeek, grensbeek met Serskamp, binnen de oostelijke wijk Bruinbeke.

Beschrijving

De watermolen te Bruinbeke, inclusief molengebouw, sluisgedeelte, turbine, alle gaande werk en hulpwerktuigen met toebehoren, is beschermd als monument. De molenaarswoning op de linkeroever behoort niet tot de bescherming.

Waarden

De watermolen inclusief het molengebouw (linker + rechteroever), het sluisgedeelte, de turbine, alle gaande werk en hulpwerktuigen met toebehoren, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.