Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen
{'uri': u'https://id.erfgoed.net/thesauri/besluittypes/17', 'label': u'schrappingsbesluiten'}, {'uri': u'https://id.erfgoed.net/thesauri/besluittypes/88', 'label': u'vaststellingsbesluiten'}: 14-03-2019  ID: 14618

Beschrijving

De school en het klooster van de zusters ursulinen te Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd opgericht in 1841 onder impuls van pastoor J.B. Verheyden met hulp van zusters uit het klooster van Tildonk.

architecturale waarde

ruimtelijk-structurerende waarde

volkskundige waarde

Bosstraat 9 (Sint-Katelijne-Waver)

Personeelswoningen Vinkenhof

Vinkenhofstraat 36-44 (Sint-Katelijne-Waver)
Huisjes met door palm omhaagde voortuintjes, gebouwd als dienstwoningen voor lekenpersoneel van het ursulinenklooster.