Windmolen Tissenhovemolen

Gemeente Oudenaarde
Deelgemeente Mater
Straat Buchtweg
Locatie Buchtweg zonder nummer (Oudenaarde)

Buchtweg zonder nummer, Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Houten windmolen zogenaamd "Tissenhovemolen", ook "Oude Molen" en "Jagerij molen". Korenmolen van het type staakmolen op lage open teerlingen, gelegen in een zeer wijds open landschap, op een 85 m hoog plateau gevormd door de Molenkouter (wijk Jagerij-Tissenhove) aan de grens met Horebeke (Sint-Maria-Horebeke). Indrukwekkende molensite, exemplarisch als oorspronkelijk en typisch molenlandschap.

De windmolen Tissenhovemolen te Mater, ook gekend als Oude Molen, is beschermd als monument.

Waarden

De houten windmolen, genaamd Oude Molen, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: