Watermolen en gesloten hoeve: watermolen

Gemeente Zottegem
Straat Beugelstraat
Locatie Beugelstraat 94 (Zottegem)

Watermolen en gesloten hoeve

Beugelstraat 94, Zottegem (Oost-Vlaanderen)

Watermolen, naar verluidt van 1774. Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen en houten dwarsschuur gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf. Verbouwd molenaarshuis.

Beschrijving

De watermolen bij de gesloten hoeve in de Beugelstraat te Velzeke-Ruddershove is beschermd als monument. De bescherming omvat het molengebouw met inbegrip van het sluiswerk, de bakgoot, het roerend werk, de aandrijvingsmiddelen en de motor uit 1934.

Waarden

De watermolen met inbegrip van het sluiswerk, bakgoot, roerend werk en de aandrijvingsmiddelen, de motor uit 1934 en het molengebouw zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde