Parochiekerk Sint-Jan-Baptist en kerkhof: parochiekerk

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist met kerkhof

Beschrijving

De parochiekerk Sint-Jan-Baptist te Sint-Jan-in-Eremo (Watervliet) is beschermd als monument. Het omliggende omhaagde kerkhof met sloot werd op 22 november 1975 beschermd als landschap.

De Sint-Janskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist en kerkhof

Sint-Jansstraat (Sint-Laureins)
Landelijk kerkje, mooi ingeplant in de Sint-Janspolder met omringend beplant, deels omhaagd en omgracht, als landschap beschermd kerkhof. Een ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers en een pad loopt in de as van het portaal naar de kerk. Op het kerkhof staat een collectie graftekens die de 20Ste eeuw overspannen. Het huidige kerkgebouw dateert van 1682, mogelijk met behoud van de muren van het vroegere koor. Het meeste, nog bestaande meubilair dateert ook uit het einde van de 17de en begin van de 18de eeuw.