Brouwerij-mouterij De Snoek

Gemeente Alveringem
Deelgemeente Alveringem
Straat Fortem
Locatie Fortem 39, Fortem 40 (Alveringem)

Fortem 39, 40, Alveringem (West-Vlaanderen)

Brouwerij, bestaande uit een imposant, grootschalig herenhuis met links en rechts zijvleugel, een gekasseid binnenplein en achterliggende industriële gebouwen. Zichtbepalend vanaf Fortembrug.

De 19de-eeuwse brouwerij-mouterij De Snoek te Alveringem, is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “als uitstekend bewaard voorbeeld van een brouwerij-mouterij complex uit 1871 waarin alle oorspronkelijke materiaal bewaard is gebleven.”

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000545, Brouwerij-mouterij De Snoek (S.N., 1991).

Waarden

Brouwerij-mouterij De Snoek met brouwerswoning, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

in casu documentaire waarde