Veldkapel Koorts- of Clercqskapel

Veldkapel Koorts- of Clercqskapelletje

De veldkapel Koorts- of Clercqskapel is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische, in casu architectuurhistorische en historisch-volkskundige waarde van de veldkapel Koorts- of Clercqskapel als volgt werd gemotiveerd:
"Als representatieve getuigenis in het arrondissement Veurne van een gaaf bewaarde wegkapel uit de 19de eeuw, met een traditioneel karakter."
"Als uiting van het volksgeloof."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, beschermingsdossier DW000502, Veldkapel Koortskapel of Clercqskapel, advies KCML (1985).

Waarden

De veldkapel, zogenaamd 'Koorts- of Clercqskapelletje', is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde

in casu historisch-volkskundige waarde

Koorts- of Clercqskapel met knotlinde

Svinkxstraat, Veurnestraat (Koksijde)
Aan de kruising van de Svynx- en Veurnestraat staande veldkapel, geflankeerd door twee linden (huidig nog één bewaard). Witgekalkt gebouwtje van één travee onder een zadeldak.