Gemeentehuis van Dworp: overgangszone

Overgangszone van 17-07-2018 tot heden (voorlopige bescherming)

Straat Alsembergsesteenweg
Locatie Alsembergsesteenweg 612 (Beersel)

Gemeentehuis van Dworp

Alsembergsesteenweg 612, Beersel (Vlaams-Brabant)

Gemeentehuis van Dworp in eclectische stijl, opgetrokken omstreeks 1900 naar ontwerp van Henri Jacobs.

DDe afbakening van de overgangszone wordt als volgt gemotiveerd: "Het gemeentehuis vormt samen met het oorlogsgedenkteken en de gereconstrueerde schandpaal een open ruimte in de dorpskern van Dworp. Door die open ruimte zijn de drie meest gedecoreerde gevels (de voorgevel en beide zijgevels) zichtbaar van op de openbare weg (Alsembergsesteenweg en Beling). Om die openheid en zichtbaarheid te bewaren wordt een overgangszone afgebakend rond het gebouw."