Kasteel Scheldeburcht

Gemeente Avelgem
Deelgemeente Avelgem
Straat Kasteelstraat
Locatie Kasteelstraat 5 (Avelgem)

Kasteelstraat 5, Avelgem (West-Vlaanderen)

Kasteel "Scheldeburcht". Twee vleugels beschermd als monument bij K.B. van 20/02/1939. Beschermde noordwestelijke vleugel gesloopt in 1957 voor de uitbreiding van het Sint-Jan Berchmanscollege.

Beschrijving

Oorspronkelijk waren twee vleugels van het kasteel Scheldeburcht te Avelgem, beschermd als monument. De noordwestelijke vleugel werd echter gesloopt in 1957 voor de uitbreiding van het Sint-Jan Berchmanscollege.

Waarden

De twee vleugels van het voormalig kasteel, zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige waarde